Difesa QLC, de kracht van Quercetine en Lactoferrine

Lactoferrine, een eiwit uit Colostrum

Het is duidelijk dat de samenstelling van moedermelk buitengewoon is. Het bevat letterlijk alles wat het kind nodig heeft tijdens de eerste levensmaanden. Deze voedingsstoffen zijn nodig om te groeien, maar ook om beschermd te zijn tegen alles waarmee het kind in contact komt zodra het de veilige baarmoeder heeft verlaten.

De weerstand die het kind meteen nodig heeft, krijgt het al tijdens zijn eerste levensdagen uit het colostrum. Het colostrum is een dikke, gelige vloeistof die na enkele dagen overgaat in moedermelk. Dit colostrum is als het ware een weerstandsboost voor het kind. Het bevat ruim 150 stoffen. De belangrijkste zijn aminozuren en immuuneiwitten.

Wetenschappers hebben veel tijd gestopt in het ontrafelen van colostrum en zijn werking.  Dankzij deze kennis is het evident dat men ook is gaan kijken hoe we deze voordelen kunnen toepassen bij volwassenen:

  • Lactoferrine staat bekend voor zijn bijzonder krachtige antibacteriële, antivirale en anti-parasitaire werking
  • Het doodt de pathogene bacteriën niet alleen, maar verhindert ook de vasthechting op de slijmvliezen door het beschadigen van de biofilms van de bacteriën.
  • Het blijkt een echte immuniteit booster en modulator te zijn en remt ontstekingen.
  • Het kan ingezet worden bij allergieën. 
  • Het is tevens een antioxidant.
  • Het staat ook in voor het gezond houden van de darmflora doordat het de ziekmakende bacteriën tegengaat.
Lactoferrine kan sporen van lactose bevatten en is dus niet aangewezen bij lactose allergie. 

 

Quercetine 

Quercetine is een flavonoïde die bekend staat voor zijn sterke antioxidant werking. Je vindt het in de natuur terug in de schil van allerlei groenten en fruit. Het is die quercetine die voor de mooie kleur van fruit en groenten zorgt.

Volgens onderzoek:

  • gaat het ongewenste celgroei tegen
  • werkt het ontstekingsremmend
  • en bevordert het de doorbloeding.

Quercetine is een molecule die ionen door de celwand transporteert. Deze eigenschap is dus heel erg waardevol bij de opname van hoogwaardige mineralen. Het verhoogt zo de opname van zink en glutation.

Quercetine heeft ook een directe invloed op de werking van vitamine C in ons lichaam. Het verhoogt enerzijds de opname van vitamine C en remt anderzijds het verlies van vitamine C. Quercetine en vitamine C zouden elkaar versterken.

 

100% natuurlijk


Om het maximale resultaat te hebben van deze stoffen is het belangrijk dat ze altijd vanuit een 100% natuurlijke bron afkomstig zijn. Daarom gebruikt Herboplanet enkel 100% natuurlijke extracten zodat ze steeds garant kunnen staan voor die kwaliteit.