Fibromyalgie alternatief behandelen met supplementen

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een ziektebeeld die zich uit in het algemene bewegingsapparaat. Spierpijn en pijnlijke drukpunten die verspreid zijn over het hele lichaam zijn kenmerkend voor fibromyalgie.

Algemeen gesteld kunnen we zeggen dat het vaak gepaard gaat met verschillende algemene klachten zoals slaapstoornissen, vermoeidheid, spierstijfheid en hoofdpijn.

Fibromyalgie kan per persoon anders worden ervaren maar het gaat steeds gepaard met overgevoeligheid voor pijn en aanslepende vermoeidheid. In het lichaam is er natuurlijk van alles aan de gang.

wat is fibromyalgie en hoe alternatief behandelen?

Fibromyalgie & stress

Bij patiënten met fibromyalgie mag men ervan uit gaan dat er sowieso een overbelasting is van de lever.

Deze belasting kan verschillende oorzaken hebben, zoals een teveel aan

  • Stresshormonen
  • Virale belasting
  • Zware metalen en pesticiden

Vaak beseft een patiënt niet dat hij onder stress staat. Het feit dat men voortdurend pijn heeft, slaaptekort en virale belasting, geeft onbewust heel wat stress. Ons lichaam heeft een buffer om deze stress te neutraliseren, maar als onze systemen er uitgeput door raken geeft dit aanleiding voor verschillende problemen. 

Welke supplementen bestaan er om een overbelasting van de lever te ondersteunen?

  • De lever elimineert continue de aanwezige toxines. Deze eliminatie kan je ondersteunen met behulp van Epasol. Samen met de toxines kunnen er ook virale toxines vrijkomen in het lichaam. Hierbij kunnen de combinatie van Epasol en Defensol of de combinatie van Epasol en Uncaria helpen.
  • Vrijgave van toxines geeft oxidatieve stress met mogelijks tijdelijke schade. Ons lichaam is van nature in staat om mogelijke schade te beperken. Deze tijdelijke schade zorgt voor een verhoging van onze stresshormonen. Bij langdurige eliminatie heeft een impact op productie van deze hormonen en op de organen die deze hormonen produceren. De bijnieren spelen hier een voorname rol. Een combinatie van Epasol en Surcortex kan ondersteuning geven.

De stress veroorzaakt onder andere verzuring

Verzuring pleegt roofbouw op de mineralen in het lichaam. Mineralsol & MNG-plus kunnen hier ondersteuning bieden. Een tekort aan mineralen versterken namelijk de pijnprikkels!