Natuurlijke middelen tegen overgangsklachten

 Menopauze is geen ziekte maar de symptomen zijn daarom niet minder vervelend. Ook natuurlijke middelen kunnen verlichting brengen.

Tijdens de overgang gaat je lichaam door heel wat veranderingen. Menopauze betekent niet enkel dat je menstruatie stopt maar ook dat je niet langer vruchtbaar bent. Heel vaak leiden de hormonale veranderingen die de menopause met zicht meebrengt tot vele klachten en symptomen. Denk aan opvliegers, mood swings, slapeloosheid,...

De menopauze is een volkomen natuurlijk proces en de symptomen gaan op termijn terug over. Medicijnen zijn dan ook geen noodzaak. Ook natuurlijke middelen brengen verlichting. In deze blog lees je wat je kan doen om klachten door menopauze te verlichten.

Werken natuurlijke middelen tegen overgangsklachten?

Natuurlijke middelen hebben hun voor- en tegenstanders. Niet voor alle natuurlijke middelen is een wetenschappelijk bewijs. De middelen die Herboplanet aanbiedt, pretenderen ook nooit geneesmiddelen te zijn. Ze hebben een ondersteunende functie in het verlichten van symptomen.

Wanneer het over de klachten bij menopauze gaat, geven vele vrouwen aan dat natuurlijke middelen hen hebben geholpen. Een voorbeeld is salie.

 Natuurlijke middelen zoals salie ondersteunen vrouwen in de overgang bij de verlichting van overgangsklachten.

Salie staat al eeuwen bekend als middel tegen transpireren. Opvliegers, één van de symptomen die vaak voorkomen in de overgang, vallen hier ook onder. Een ander vaak voorkomend symptoom van de menopauze is een slecht geheugen. Salie kan ook hier soelaas bieden. Salie vind je bijvoorbeeld in het Herboplanet Climasol voedingssupplement.

Extra zelfzorg

Tijdens de overgang schrijf je jezelf ook best wat extra zelfzorg voor. Beweeg voldoende, drink minstens anderhalve liter water en hou je cafeïne-inname binnen de perken. Ook voedingssupplementen kunnen helpen om je klachten beter onder controle te krijgen.

In het assortiment van Herboplanet vind je twee supplementen die vrouwen in de overgang ondersteunen. Hieronder wat meer informatie.

Amenosol B

Amenosol B is een voedingssupplement op basis van plantaardige bestanddelen zoals framboos, zwarte bes, vijg en rozemarijn.

  • framboos draagt bij tot het welzijn van de vrouw,
  • zwarte bes en rozemarijn ondersteunen gezonde urinewegen
  • vijg en rozemarijn beschermen tegen vrije radicalen

Lees de volledige productbeschrijving

Climasol

Ook Climasol bestaat enkel uit plantaardige bestanddelen. Het voedingssupplement combineert:

  • salie verlicht de ongemakken van opvliegers en prikkelbaarheid
  • ijzerhard versterkt het zenuwstelsel en werkt op de baarmoeder
  • calendula helpt bij het regulariseren van de hormonale cyclus
  • linde heeft een ontspannend effect

Lees de volledige productbeschrijving

 

Menopauze is geen ziekte

Menopauze is een natuurlijk proces en dus geen aandoening of ziekte. De symptomen gaan na verloop van tijd ook gewoon terug over. Tijdens de overgang kan je rekenen op supplementen en een gezonde levensstijl om klachten te verlichten.

 

Nog meer gezondheidstips op de blog: