Verstopte neus, niesbuien, rode ogen, loopneus

Misschien ben je allergisch voor gras- of boompollen?

 

Meer dan 12% van de Belgen lijdt aan hooikoorts. Pollen of stuifmeel worden door de wind vervoerd en veroorzaken bij inademing een reactie van het immuunsysteem. De klachten lijken erg op verkoudheidsklachten, maar een simpele verkoudheid verdwijnt doorgaans in een paar dagen.  Hooikoorts duurt in het beste geval enkele weken, maar het kan uw immuunsysteem ook het hele voorjaar en desnoods de hele zomer onder druk zetten.

 Hoe meer pollen er in de lucht hangen, hoe heviger je lichaam zal reageren. Je kan de actuele situatie op https://www.hooikoortsradar.be/ raadplegen. Jaar na jaar zal uw lichaam feller reageren op de aanwezige pollen. Uiteindelijk zullen de symptomen van de allergie veel erger worden. In plaats van de gewoonlijke loopneus, tranende ogen en niezen, krijgt men klachten op de lagere luchtwegen, zoals ontstekingen en vernauwingen op de vertakkingen van de longen. Deze kunnen leiden tot ademnood, hoesten en een piepende ademhaling. Om de ongemakken wat in te dijken, kan je gebruik maken van natuurlijke middelen zoals Allersol, Rinoplus en Sulfonil.

 

Het belang van een goede leverwerking bij allergie

Naast de gekende klachten en ongemakken bij een allergie, zijn de concentraties van de immuunmodulatoren in het bloed buitensporig hoog. De gevolgen van de overreactie op de pollen door uw immuniteit, worden vaak onderschat. De lever die als filter werkt, zal extra aan het werk worden gezet om deze concentraties uit het bloed te kunnen reduceren. Een lever die al wat meer belast is zal moeite hebben om die concentraties uit het bloed te halen.

Indien men klassieke antihistaminica inneemt tegen de allergische symptomen, zullen deze in het begin verminderen maar op lange termijn zullen deze de lever net extra gaan belasten en zullen de antihistaminica hun werk minder goed doen.

 Het is aangewezen om de lever met een natuurlijk hulpmiddel te ondersteunen.