Beter slapen dankzij Moeder Natuur

Meer dan een kwart van de Belgen meldde het afgelopen jaar slaapproblemen. Eén vijfde greep zelfs naar slaapmedicatie wanneer ze de slaap niet konden vatten. Nochtans biedt Moeder Natuur heel wat hulpmiddelen bij slapeloosheid. Die natuurlijke ingrediënten zijn de basis voor de Herboplanet producten die je herstellende slaap ondersteunen. Zo sta je ‘s ochtends op met voldoende energie voor een productieve dag. 

5 hulpmiddelen bij slapeloosheid

Ze zien er misschien heel verschillend uit, maar wat de vijf verbindt, is hun kalmerende werking. Ideaal voor een positieve stemming op te roepen en gevoelens van stress te verminderen. 

Valeriaan

valeriaan - kalmerend effect bij slapeloosheid

Valeriaan, en meer bepaald valeriaanwortel, staat gekend om zijn kalmerend effect. Daarom wordt het vaak gebruikt in thee-infusies. Al bij de Oude Grieken deed valeriaanwortel dienst als middel tegen krampen. Tot de jaren ‘40 van de vorige eeuw was valeriaanwortelthee in onze contreien zelfs een standaard remedie tegen angsten en slapeloosheid. Zoals we vandaag Valium kennen eigenlijk. 

Slaapmutsje

Slaapmutsje of goudpapaver

Het slaapmutsje is een soort papaver dat je in het zuiden van de VS en Mexico vindt. Daarom heet het ook de California Poppy of goudpapaver. De American Indians gebruikten het als middel bij tandpijn. Vandaag wordt de plant nog steeds gelinkt aan kalmerende en slaapbevorderende eigenschappen


Je vindt de kalmerende werking van valeriaan en het slaapmutsje in Ansitol, een voedingssupplement (druppeltjes) op basis van plantenextracten.

Kamille

kamille

De veelzijdige bloemen hebben niet enkel een heerlijke geur, ze zijn ook beroemd om hun fijne smaak. Kamillethee is niet voor niets een van de populairste theesoorten. Ook voor het maken van zalven wordt gretig gebruik gemaakt van de kalmerende werking van kamille, bijvoorbeeld om huidirritaties tegen te gaan. 

Citroenmelisse

citroenmelisse

Het vierde kruid is citroenmelisse. Eveneens een fris geurend exemplaar. Het houdt niet enkel steekinsecten op afstand maar doet ook dienst als smaakmaker in gerechten en in thee. Je zou er zowel goedgeluimd als rustig van worden. 


In de Sedasol tabletten zit onder andere kamille en citroenmelisse. Het verbetert je slaapkwaliteit wanneer je last hebt van stress. 

Magnesium

magnesium

Ook magnesium zou een positief effect hebben op je nachtrust. Door je zenuwen en hersenen aan te moedigen zich te ontspannen, zou het je helpen in slaap vallen. Ons lichaam is niet in staat om zelf magnesium aan te maken. We halen dus de nodige magnesiumvoorraad uit wat we eten en drinken. Heb je er tekort aan, voel je je snel vermoeid en krijg je pijnlijke spieren. 


Wil je je minder vermoeid voelen, reken je op magnesiumtabletten zoals Magsol 5 Plus


Tips om beter te slapen

Hoewel deze natuurlijke hulpmiddelen je nachtrust positief beïnvloeden, zijn het geen wondermiddelen. Lijd je al geruime tijd last aan slapeloosheid, zoek je best medisch advies. De oorzaak van je slapeloosheid vinden is steeds de duurzaamste route.

Vermijd stress

Piekeren, onrust en zorgen zijn oorzaak nummer één van een slechte slaapkwaliteit.

Een rustige slaapplek

Een rustige omgeving helpt je sneller de slaap te vatten. Haal daarom best alle afleidingen weg uit je slaapkamer.

Geen suiker en alcohol

Pieken in je suikerspiegel zorgen ervoor dat je minder snel in slaap valt. Alcohol heeft dan weer de omgekeerde werking. Je lijkt beter te slapen maar de kwaliteit van je slaap is stukken slechter. 

Lig niet langer wakker van slapeloosheid

Hoewel het moeilijk is positief te blijven wanneer je opnieuw schaapjes ligt te tellen, zijn er weldegelijk oplossingen voor slapeloosheid. Het beste is uiteraard de oorzaken, zoals stress, aan te pakken. Daarvoor zijn er in het assortiment natuurlijke Herboplanet producten heel wat hulpmiddelen voorhanden. Houdt de slapeloosheid aan, zoek dan medisch advies.