Acné? Enkele tips...

Wat is acne?

acne vulgaris, acne genoemd,  is de medische term voor jeugdpuistjes. De puistjes krijg je op het gelaat, de rug, de borst of de schouders. 

De huid zit vol talgkliertjes die talg afgeven om de huid soepel te houden en te beschermen. Het overtollige talg kan de poriën verstoppen. Wanneer bacteriën zich in een zuurstofvrije omgeving zoals een verstopte porie gaan voeden met de talg, ontstaan er puistjes. 

3 tips om puistjes op een natuurlijke manier tegen te gaan

  1. Het spreekt voor zich dat een gezonde voeding een grote impact op de huid heeft. Voldoende water drinken is ook een belangrijk onderdeel!

  2. Een goede hygiëne is eveneens belangrijk om geen agressieve schoonheidsproducten te gebruiken. Deze drogen de huid uit en stimuleren de huid hierdoor om nog meer talg aan te maken. Zuiver de huid zo goed als mogelijk met zachte, natuurlijke verzorgingsproducten.

  3. De huid uitwendig zuiveren is een onmisbaar deel van een geheel van inwendige en uitwendige gezondheid. Een goede darmflora, een goed werkende lever en zuiver bloed zijn de basis voor en gezonde huid. Lees daarover meer hieronder.


Behandeling acne

puistjes natuurlijk behandelen

Omdat alle processen in het lichaam met elkaar in verbinding staan kan een zuiverende kuur leiden tot het verdwijnen van huidziekten. Vaak is een huidziekte het gevolg van een overdaad aan gifstoffen welke via de huid worden afgescheiden uit het lichaam.

De huid is een gevoelig orgaan en kan ziek worden van het contact met deze toxinen. Dat leidt bij iedereen weer tot andere ziekten zoals eczeem, psoriasis of dermatitis maar ook acne kan één van de gevolgen zijn. Welke problemen men krijgt door het teveel aan toxines hangt af van persoon tot persoon. 

Het is dus altijd aangewezen een zuiverende kuur te volgen om puistjes te behandelen.

Welke natuurlijke behandelingen kunnen helpen tegen puistjes?

DRAINIL

Drainil is een alcoholvrij samenstelling die voor een volledige zuivering zorgt. Het elimineert afvalstoffen uit het lichaam. Het is geschikt als natuurlijke behandeling tegen acne bij volwassenen en acne bij jongeren

Hoe werkt het?

Grote Klis heeft een drainerende werking waardoor de talgklieren worden gereinigd en de huid wordt gezuiverd. Vandaar dat Grote Klis met succes wordt ingelast bij een behandeling tegen mee-eters, acne en puistjes. 

De paardenbloem levert zijn bijdrage op 2 terreinen. Enerzijds zal hij de lever ondersteunen om harder te werken en zo beter te zuiveren, anderzijds zal hij, door de terpentenen, de doorlaatbaarheid van de huid verbeteren en ontstekingswerend werken op de huid.

De witte malrove op zijn beurt levert zijn bijdrage aan de algemene spijsvertering. Een betere werking van de darmen uit zich in de huid. 

Sarsaparilla werkt ontgiftend en bloedzuiverend. Het is een uitmuntende plant bij het behandelen van acne maar ook van allerlei uiteenlopende huidproblemen zoals chronisch eczeem, dermatitis en  jeukende huidaandoening. 

Kruipend tarwegras is zeer doeltreffend als bloedzuiverend middel  en is ook een zweetdrijvend middel. D.w.z. dat de toxines ook via zweet zullen worden geëlimineerd dankzij het kruipend tarwegras.  

ARCTIUMSOL

Arctiumsol is een sterk ontgiftende kuur. Men kan Arctiumsol inzetten bij dezelfde problematiek als Drainil maar het werkt sterker. Arctiumsol is aangewezen bij zwaardere vormen van acne

Hoe werkt het?

Arctiumsol is een sterk ontgiftende kuur. 

Het bevat Fumaria of Duivenkervel die op letterlijk elke huidaandoening werkt. Ook acne in het bijzonder. 

Chinese Rabarber fungeert hier als ondersteuning van de lever als galproducent. 

Muizenoor zal de diuretische taak op zich nemen en ervoor zorgen dat de toxines via de urine geëlimineerd worden.

De overige bestanddelen zoals grote klis, sarsaparilla en witte malrove ondersteunen zowel de lever als de zuivering zelf zoals vermeld bij Drainil.

Jongeren met acne kunnen afhankelijk van de ernst van de acne kiezen tussen Drainil of Arctiumsol. 

Bij beide complexen is het van groot belang dat het wordt ingenomen met voldoende water. De gifstoffen kunnen enkel met behulp van water uit het lichaam raken. 

Voor beide complexen is het aangewezen om 30 tot 50 druppels, 3 maal per dag in te nemen. 

SULFONIL

Sulfonil is een volledig natuurlijke vorm van MSM of Methyl-sulfonyl-methaan (organische zwavel). Sulfur of Zwavel in de volksmond

MSM komt voor in alle levende wezens. Het is de meest pure vorm van zwavel, een mineraal dat onmisbaar is voor de vernieuwing van onze huidcellen. Zwavel is belangrijk bij de opbouw van eiwitten en op de doorlaatbaarheid van de huid. Zwavel is cruciaal als ontgifter en heeft een ontstekingswerend effect. 

Vermindert puistjes

MSM is zeer nuttig als behandeling tegen puisjes. Het zorgt ervoor dat de huid beter doorlaatbaar blijft, waardoor afvalstoffen makkelijker door de huid naar buiten kunnen. Zo wordt de huid zuiver en voorkom je de verstoppingen die tot puistjes en mee-eters leiden.

Voordelen

Voor volwassenen met acne is er nog een leuk voordeel aan MSM. Collageen en elastine, beiden verantwoordelijk voor het soepel en jong houden van de huid, kunnen niet aangemaakt worden zonder zwavel. Met de leeftijd daalt de aanmaak van collageen en elastine sowieso. Dankzij de inname van MSM kan je deze aanmaak langer activeren. Dit resulteert in minder fijne lijntjes in het gezicht. De gezonde huidcellen worden beschermd en behouden. 

Dit maakt dat iedereen die last heeft van puistjes nut kan hebben van Sulfonil. Zowel bij volwassenen acne als jeugd acne is het nodig dat de huid zo zuiver mogelijk is.