28 March 2020

Bereid je lichaam voor op de winter

De aantocht van de winterse kou en regen kondigt ook de komst van virussen aan. Elk jaar zijn er ongeveer 200 virussen die verkoudheden, amandelontstekingen, rhino-faryngitis etc. veroorzaken. Tevens verzwakt ons immuunsysteem door het gebrek aan licht en vermoeidheid.


Je kan je lichaam daarop voorbereiden door je immuniteit te verhogen. Dit kan door gezonde voeding en elementaire hygiënische maatregelen alsook door het gebruik van natuurlijke remedies.

Hygiënische maatregelen

1/ Ventileer je huis elke dag.

2/ Vermijd een temperatuur hoger dan 19°C in uw slaapkamer.

3/ Reinig je neus goed met fysiologisch water.

4/ Was je handen regelmatig gedurende de dag.

5/ Rook niet en vermijd rokerige plaatsen.

6/ Bevochtig de lucht in je huis, hetzij met een luchtbevochtiger of door kleine watercontainers op de verwarming te plaatsen.

Natuurlijke remedies

1/ Acerola is een natuurlijke bron van vitamine C. Een kuur van twee weken geeft een boost aan het lichaam en verhoogt de weerstand. Vergeet niet dat wij, als mens, geen vitamine C aanmaken en dus is een dagelijkse inname van deze vitamine noodzakelijk.

2/ Rosa canina is een belangrijke plantaardige bron van vitamine C.

3/ Echinacea purpurea of rode zonnehoed is gekend om zijn preventieve werking bij luchtwegeninfecties en verkoudheden. Echinacea vermindert de duur en de intensiteit van symptomen.

4/ Vaak worden ook planten zoals Panax Ginseng, geassocieerd met Guarana, Paulinia cupana en koninginnebrij. Deze planten zijn gekend om de energie te verhogen.

5/ Valeriaan, Valeriana officinalis – Hop, Humulus lupulus – Gember, Zingiber officinalis alsook stuifmeel en propolis zijn ideaal om uitputting tegen te gaan en zowel lichaam als hersenen te revitaliseren.

6/ Darmflora is de basis van de immuniteit. Neem dagelijks een probioticum in combinatie met Juglans Regia.

7/ Mineralen en oligo-elementen zijn essentieel voor het goed functioneren van het immuunsysteem.

"

Bekijk meer berichten

Bekijk alle blogberichten
vorige
volgende
Back to top